lørdag 6. juni 2009

Langt igjæn te Royal Albert Hall

Det er et stykke vei å gå for å være der det skjer i følge Åge Aleksandersens sang. Det er langt fra Namsos til London. Åge spilte inn låten med Prudence i 1975 – for øvrig samme året som jeg sang (i kor) på den berømte scenen i Royal Albert Hall.

Året etter sang jeg på samme sted sammen med tre andre til eget gitar akkompagnement – så det føltes ikke så langt likevel. Det er viktig å være der det skjer, men hvor det skjer er ikke alltid like lett å vite på forhånd. Det er forskjell på London og Gvarv, på Oslo og moldovske Cocheri i Transnistria. Det er forskjell Samaria og Gaza:
En Herrens engel talte til Filip og sa: «Gjør deg klar og dra sørover på veien fra Jerusalem til Gaza.» Dette er en øde strekning.Apg 8:26
Hvem i all verden vil dra fra en vekkelse blant mange mennesker i Samaria til en øde strekning? Hvem ville trodd at det var på en øde strekning at det skulle skje? Ikke engang Filip. Han var sikkert vár for veiledning fra Den hellig ånd, men for et så spesielt oppdrag valgte Gud å sende en spesialutsending - en engel. (Ved dramatiske ”kursendringer” er det ikke uvanlig at Gud velger engler). Det var der det skulle skje – og det var der det ble virkelighet fordi Filip gjorde seg klar og dro.

Jeg følte jeg stod i et viktig arbeid i Oslo - Cocheri er ikke et sted jeg ville valgt å evangelisere. Det er en ”øde strekning”, men jeg fikk be med en mann til frelse der. Underet ble virkelig fordi jeg gjorde meg klar og dro da Gud ba om det. Det er fryktelig ”langt igjæn” til jeg står på talerstolen i Royal Albert Hall, men det er ikke sikkert det er der det skjer. Gud får lede meg dit han vil, og han må gjerne bruke en spesialutsending!

Ingen kommentarer: