fredag 27. mars 2015

Terping, terping og atter terping


Da jeg var på Jeløya for noen år siden, var jeg så heldig å få jobbe sammen med flotte medarbeidere. En av dem, Thor Erik Fjellvang, er en fantastisk musiker og spilte sammen med en rekke store artister. 

Jeg husker han fortalte om hvordan noen av dem han akkompagnerte terpet det de skulle framføre igjen og igjen før konsertene. De kunne det ut og inn fra før, likevel terpet de på nytt foran hver eneste konsert. Det skulle sitte når det virkelig gjaldt. De kunne alltid bli bedre.

Jo nærmere Jesus kommer livets klimaks, dess viktigere blir det for ham å terpe det han har trent lærlingene i gjennom tre år. De skulle være maksimalt forberedt når det virkelig gjaldt:

«Om en liten stund ser dere meg ikke lenger, men om en liten stund igjen skal dere se meg.»
Joh 16:16 
Jesus har berørt temaet flere ganger. Nå tar han det opp igjen. Han må gi lærlingene en sjanse til å stille de vanskelige spørsmålene, slik at temaet kan terpes enda en gang. Den store prøven står foran både Jesus selv – og lærlingene. 
Når jeg kjenner resten av historien, er det nærliggende å si at Jesus besto mesterprøven, mens lærlingene strøk på svenneprøven. Kanskje det ligger lærdom i det også? 

Handler det om at de, slik som jeg, er lærlinger hele livet nettopp for å bevare avhengigheten av Mesteren?

Eller er det for at vi skal ha den samme erkjennelsen som Thor Erik og vennene hans: «Jeg kan alltid bli bedre, derfor terper jeg!»?

Dagens ‘manna’:

Jeg kan alltid bli bedre derfor terper jeg!
------------------------------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

1 kommentar:

Marguerite sa...

Tack för dagens manna!
Vi är aldrig för gamla för att lära oss något nytt!
Ingen kan säga att den är fullärd,
vi kan alltid bli bättre!
Önskar dig en Välsignad Fredag
och kommande helg!