tirsdag 3. mars 2015

Forfølgelse - «Husk hva jeg sa til dere!»

ISIS er i Queraqosh – Iraks største kristne by. Det betyr at det er et av stedene hvor mennesker lider og dør på grunn av sin tro. Martyrene og deres familier trenger vår forbønn. Den stadig økende agressiviteten overfor kristne går rett inn i avsnittet jeg befinner meg i min daglige bibellesning.

Johannes hadde sett alle sine apostel-kolleger lide martyrdøden. Han hadde selv vært på flukt – ikke primært av frykt for sitt eget liv, men på grunn av oppdraget som stod i fare. Det motivet var tydelig helt fra den første bølgen med forfølgelse: «Og nå, Herre, hold øye med truslene deres og la dine tjenere tale ditt ord med frimodighet» (Apg 4:29). Slik som de ba for seg selv og evangeliet, er det viktig at vi husker de som i dag blir forfulgt.

Jeg ser for meg Johannes, som den eneste gjenlevende, en gammel mann som sitter og skriver sitt evangelium. Den hellige ånd minner ham om alt det Jesus har sagt. Og det Jesus har sagt gjør at også de vanskelige spørsmålene finner sine svar etter hvert som Den hellige ånd frisker opp hukommelsen hans:

Husk hva jeg sa til dere: En tjener er ikke større enn sin herre. Har de forfulgt meg, vil de også forfølge dere. Har de holdt fast på mitt ord, vil de også holde fast på deres.
Joh 15:20
Påminnelsen gir blandede følelser. Frykten for hva som kan skje meg fordi jeg har Jesus som Herre, blandet med det gode løftet om at de som holdt fast på Jesu ord, også vil holde fast på mitt vitnesbyrd om ham. Forutsetningen er allerede gitt: Jeg må være ett med ham slik at jeg bærer frukt som varer. Det kan være godt og viktig å huske på begge deler.

Dagens ‘manna’:

Husk hva Jesus sa!
… og be for den forfulgte kirke!
--------------------------
 Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: