torsdag 13. desember 2012

Besatt av et håp!

Sist lørdag ble General John Gowans forfremmet til herligheten. En av heltene mine her i verden er hjemme hos Herren og er nå i ”skyen av vitner” som er gått foran. Jeg kunne ha skrevet noen ord den 8 des. da meldingen kom, men valgte å vente til i dag. Grunnen er at Rick Warren skriver at Guds tredje hensikt med mitt liv er at jeg ble skapt for å bli lik Jesus

Dette var John Gowans’ store besettelse: Å bli lik Jesus – det håpet fyller meg*. På engelsk skrev han ”this hope possesses me!” – derfor overskriften: ”Besatt av et håp”.

De neste syv dagene handler det om å vokse fra ”roten”: Lev da i Kristus Jesus som herre, vær rotfestet i ham og bygd på ham! (Kol 2:6-7)

Guds mål for livet mitt på jorden er ikke komfort, men utvikling av karakter. Karakter er i bunn og grunn summen av vanene mine. Gud er mye mer interessert i hvem jeg er, enn i hva jeg gjør.

Og vi, som uten slør for ansiktet ser Herrens herlighet som i et speil, vi blir alle forvandlet til dette bildet, fra herlighet til herlighet, og dette skjer ved Herrens Ånd.
2 Kor 3:18
Dagens ’manna’
Jesus-likhet skjer ved Herrens Ånd.
---------------------------------------------------------------
* Å bli lik Jesus, det håper fyller meg; hver tanke, handling, ord må vise hva jeg tror. Å bli lik Jesus, det håpet fyller meg. Hans Ånd vil hjelpe meg å bli lik ham. 
Refrenget er fortsatt i hyppig bruk over hele verden.

Refleksjonen bygger på Rick Warrens: "Målrettet liv"- dag 22 av 40 (18 dager igjen av 2012)