mandag 9. mai 2011

Utstyr

På lørdag løp jeg ”sentrumsløpet” i Oslo sammen med ca 6500 andre. Det greie med løping er at det ikke krever mye utstyr. Et par gode sko og behagelig tøy er alt som trenges, og på mitt nivå holder skoene minst et år. I andre idretter er det et enormt fokus på utstyr. Av og til har jeg inntrykk av at det for enkelte er viktigere med utstyret enn den fysiske formen.

Samtidig er det klart at dersom utgangspunktet for to utøvere er likt, vil utstyr og utrustning spille en rolle – ja, det kan være helt avgjørende for resultatet.

I Guds øyne stiller vi alle likt. Utgangspunktet er at alle har syndet, og vi som har tatt imot frelsen har fått del i den av nåde på grunn av det Jesus gjorde på korset. Da er den åndelige formen OK.

Så langt er alt likt, men videre handler det om ”utstyr”. Også utrustningen står til disposisjon for alle, men jeg må selv velge. Jeg tror at det er mulig å nå målet med minimalt med utstyr.

Zola Budd løp faktisk veldig bra uten sko.
Likevel – alt som kan være til hjelp i løpet tar jeg imot med takk:
    ”Fredens Gud, han som i kraft av en evig pakts blod førte den store hyrden for sauene, vår Herre Jesus Kristus, opp fra de døde, må han utruste dere med alt godt, så dere gjør hans vilje. Ja, måtte han ved Jesus Kristus skape i oss det som er godt i hans øyne. Ham være ære i all evighet! Amen.”
    Hebr 13:20–21

Ingen kommentarer: