mandag 25. januar 2010

Satans makt

Jeg vet at Satan er en virkelighet, men jeg liker ikke å gi ham oppmerksomhet. Min holdning overfor ham er: ”Jeg vet at du er der, men jeg bryr meg ikke. Du har allerede tapt. Jesus seiret over deg på Golgata!”, og så forsøker jeg å ignorere ham. Når jeg gir ham noen linjer i dag henger det sammen med dagens bibelord der Paulus beskriver hvordan Gud kalte ham:
    "...Jeg sender deg til dem for å åpne øynene deres, så de vender om fra mørke til lys, fra Satans makt og til Gud. Ved troen på meg skal de få tilgivelse for syndene og arvelodd sammen med dem som er blitt helliget.”
    Apg 26:12-18
Det er flott når omvendelsen går den veien, men hva skjer når et menneske, et folk, en nasjon vender Gud ryggen?
I utgangspunktet er det sikkert ikke ment som et knefall for Satan – men hva om det implisitt åpner veiene for hans makt?

Etter angrepet på Twin-Towers 11. sept. 2001 ble Anne Graham Lotz intervjuet av Jane Clayson på CBS’s ”Early morning show”. Hun ble spurt: Dersom Gud er god, hvordan kunne han tillate at dette skjedde? Hva sier du til det?

Lotz svarte: ”Jeg sier at Gud også er sint når han ser sånt som dette. Jeg vil også si at i en årrekke har amerikanerne hevet knyttneven mot Gud og sagt: Gud, vi vil ha deg ut av skolene våre, regjeringen vår, vårt forretningsliv, vi vil ikke ha deg på våre torv. Og Gud, høflig som han er, har stilt og rolig trukket seg ut av vårt nasjonale og politiske liv, og dermed tatt bort sin velsignende og beskyttende hånd. Vi må først vende oss til Gud og si: Gud vi er lei oss for at vi har behandlet deg på denne måten og vi inviterer deg inn i nasjonens liv. Vi har vår tillit i deg. Det står på våre mynter, nå må vi praktisere det.”

Engelsk transkripsjon av intervjuet

1 kommentar:

Anonym sa...

Det er så sant!