lørdag 2. mars 2019

Påvirket omsorg Guds 'NÅ'?

Da jeg var kadett i sesjonen 'Overvinnerne' i 1974-1976 i London, preget kampanjen 'For Guds skyld, vis omsorg!' fra slutten av 60-tallet fortsatt Frelsesarmeen i Storbrittania.
I 2019, nesten 45 år senere, feirer Armata Salvarii i Romania 20 års arbeid i landet. De har valgt  ordene 'Kjærlighet og omsorg' for å beskrive hva oppdraget vårt handler om.

Jeg tror at kjærlighet og omsorg vil påvirke Guds 'Nå', og enda en gang finner jeg støtte i Johannesevangeliet.

På grunn av sin kjærlighet og omsorg for Jesus, var det fem mennesker som ikke forlot ham i hans  mørkeste time. Blant de fem var Maria og Johannes. Den lille gruppen viste omsorg hele veien til foten av korset. Da Jesus så dem stå der, er jeg overbevist om at han brydde seg om alle fem, slik han har omsorg for hele menneskeheten. Men i den siste kampen i livet sitt, viste han hva omsorg handler om da han vendte seg til sin mor og til Johannes og ba dem om å ta vare på hverandre som mor og sønn.

Jeg er overbevist om  at gjensidig kjærlighet og omsorg påvirket det aller viktigste Guds 'Nå' i hele evigheten, nemlig Jesu rop:

"Det er fullbrakt"
John 19:30
Jeg er så glad i det norske ordet 'fullbrakt' - det sier så mye mer enn det engelske finished (ferdig). For meg er fullbrakt noe som er blitt helt, blitt oppfylt, blitt fullkomment. 
Gjensidig kjærlighet og omsorg gjorde at oppdraget Jesus skulle utføre ble fullkomment. Livet kan ikke eksistere uten kjærlighet og omsorg. 
Jeg kan ikke bry meg om andre, om jeg ikke kan motta omsorg, og jeg kan ikke elske om jeg ikke er i stand til å motta kjærlighet. Der kjærlighet og omsorg blir utløst, ser vi at Guds "Nå" går i oppfyllelse, og da kommer også oppfyllelsen av det totale oppdraget nærmere. Mer om dette neste uke.

Dagens 'manna':

For Guds skyld, vis omsorg!

Ingen kommentarer: