lørdag 2. februar 2019

A influențat Maria momentul lui Dumnezeu "ACUM"?

Pun această întrebare în contextul apelului să fim 'gata de luptă' ACUM (1). Nu există nici o îndoială că Maria a jucat un rol important – cel de a da naștere Fiului lui Dumnezeu. Disponibilitatea ei de a face acest lucru a a transformat-o într-un participant vital pentru Dumnezeu ACUM. Cu toate acestea, astăzi mă voi concentra pe rolul ei în primul miracol al lui Isus.

Acesta a avut loc la nunta din Cana. Când Maria a auzit vestea jenantă că gazda rămâne fără vin înainte ca nunta să se termine, ea a dorit să îi spună acest lucru fiului ei. Și într-o manieră oarecum obraznică Isus a respins-o, spunând:

"Femeie, de ce mă implici pe mine?" Isus a spus. "Ceasul meu încă nu a venit."
Ioan 2:4
Când Isus a spus: "Ceasul meu încă nu a venit" – aceasta îmi spune că el încă aștepta acel „ACUM” al Tatălui său. Deci, ce l-a făcut pe Isus să-și schimbe gândul?

Cred că a fost Maria – nu prin discutarea repetată a problemei cu Isus, dar prin faptul că a spus servitorilor: "Faceți orice vă va spune."

Maria nu l-a văzut pe Isus să facă minuni, dar ea a păstrat multe cuvinte despre el în inima ei. Ea a crezut în el, și-a arătat aceasta prin acțiune și prin cuvinte. O asemenea credință atinge inima unui fiu. Și cum Maria în credință a dat naștere lui Isus, în același mod credința și dragostea ei a dat naștere la misiunea pe care el venise să o îndeplinească.

Eu cred că credința și dragostea încă atinge inima Fiului.

„Mana” pentru astăzi:

Credința și dragostea poate transforma „ACUM” în momentul potrivit al lui Dumnezeu.
Voi veni cu mai multe gânduri despre cum putem influența momentul "ACUM" al lui Dumnezeu în următoarele bloguri. (2)
------------------------------
(1) Știți ce este rugăciunea?
(2) A se vedea, de asemenea, "Acum este timpul"

Ingen kommentarer: