lørdag 12. januar 2019

Știți ce este rugăciunea?

Poate unii vor gândi 
„Oare nu toată lumea știe ce este rugăciunea?”

Dacă mă întrebați pe mine dacă știu ce este rugăciunea, răspunsul meu este: „Da, știu parțial”. Motivul de ce știu doar parțial este că subiectul rugăciunii este nemărginit. Am atât de multe de învățat despre rugăciune și contemplare prin trăirea aproape de Isus, și de asemenea, învăț de la alți credincioși din întreg spectrul de denominațiuni.

Pentru mine drumul spre rugăciune a fost lung iar călătoria de explorare încă nu este finisată. Când Isus a mers împreună cu ucenicii săi spre Ierusalim, ucenicii s-au confruntat cu o situație pe care ei nu au putut să o rezolve. Iar când au întrebat „de ce noi nu am putut?” – Isus le-a răspuns:

„...acest soi de demoni nu iese afară decât cu rugăciune...”
Matei 17:21
Isus a zis aceasta ca o parte a motivului de ce ucenicii lui „nu au putut alunga” un demon. Mai devreme, în slujirea lor, ucenicii erau cu Isus în timp ce El se ruga. După aceea, unul dintre ucenicii săi a spus: „Doamne, învaţă-ne să ne rugăm, aşa cum i-a învăţat şi Ioan pe ucenicii lui!” (1)

Isus le-a răspuns, învățându-i Rugăciunea Domnului. Am împărtășit trei reflecții din această rugăciune în perioada de Advent, și voi reveni la elementele din această rugăciune mai târziu. Cu toate acestea, după ce a învățat ucenicii, Isus a continuat:

Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi şi vi se va deschide! Căci oricine cere primeşte; cel ce caută găseşte, iar celui ce bate i se va deschide.
Luca 11:9-10
Vă rog să păstrați aceste versete în minte în această săptămână. Voi reveni la ele săptămâna viitoare.

„Mana” pentru astăzi:

Întotdeauna am mai multe de învățat despre rugăciune
-----------------------
(1) Luca 11:1

* Cred că trebuie să fiu pregătit pentru ceea ce vrea Dumnezeu să facă cu noi și prin noi. Acesta este un apel la rugăciune, un apel la sfințenie și un apel de a fi „pregătiți de luptă” acum. Există o urgență în acest apel care nu poate fi ignorată. Bărbații, femeile si copiii au nevoie de Isus.

Generalul Brian Peddle

Ingen kommentarer: