mandag 19. september 2016

Det handler om salvelse

Det er interessant at også i forhold til begrepet salvelse, er det nyttig å gå til Det gamle testamentet for å få en bedre forståelse. Salvelse er en viktig del av forberedelsen både av gjenstander og mennesker som er involverte i hellige ritualer.
Av dette (1) skal du lage en hellig salvingsolje, en duftende blanding slik en salveblander gjør det. En hellig salvingsolje skal det være. Med den skal du salve telthelligdommen, kisten med vitnesbyrdet, bordet med alt som hører til, lysestaken med det som hører til, røkelsesalteret, brennofferalteret med alt som hører til det, og fatet med understell. Du skal hellige dem så de blir høyhellige. Hver den som rører ved dem, blir hellig.
2 Mos 30:25-29
Når jeg underviser om salvelse og bruken av olje, understreker jeg alltid at det ikke er noen ‘magi’ i noen form for fysiske elementer. Det er kombinasjonen av Den hellige ånds ledelse og en troshandling som frigjør den spesielle salvelsen.

Den hellige salvingsoljen er enda et bilde på Den hellige ånd, og i løpet av de neste dagene, vil jeg se på oljens forskjellige kvaliteter. Disse kvalitetene er også kvaliteter av Åndens salvelse, som igjen hører til blant kjennetegnene på hellighet. Så dersom du er interessert i temaet ‘salvelse’, er det bare å følge med på fortsettelsen.

Dagens ‘manna’:

Hellighet handler om salvelse!
-----------------------------------
(1) Ingrediensene i salvingsoljen: krydret balsam av beste slag: 500 sjekel flytende myrra, halvparten så mye eller 250 sjekel velluktende kanel, 250 sjekel velluktende sukkerrør og 500 sjekel kassia, alt etter helligdommens vekt, og dessuten en hin olivenolje.

Ingen kommentarer: