mandag 31. mars 2014

Det ingen vil høre

Det er mulig at det finnes noe få unntak, men jeg velger likevel holde fast ved påstanden i overskriften. For hvem ønsker å høre:
Dere har djevelen til far, og dere vil gjøre det deres far ønsker. Han har vært en morder fra begynnelsen av og står utenfor sannheten, for det finnes ikke sannhet i ham. Når han lyver, taler han ut fra sitt eget, for han er en løgner og løgnens far.
Joh 8:44
Det er en ganske avslørende beskrivelse Jesus gir av djevelen. Han er Jesu motpol. Jesus er sannhet, djevelen er løgn. Jesus er livgiver, djevelen er morder. Når tilhørerne både kommer med løgn og ønsker livet av Jesus, er det lett å avsløre hvem som er «far».

Egentlig er dette lette parametere å forholde seg til. Hvorfor er det da ikke flere som avslører hva som kommer fra djevelen? Kanskje det er fordi han er denne verdens fyrste? Så lenge han er det, er det så lett for menneskene å akseptere at ærefrykt for livet er under stadig større press og å akseptere løgn framfor å leve i sannhet.

Det mennesker trenger i dag er at noen forteller hvem som er sannhet og liv. Det er det mennesker innerst inne lengter etter.

Dagens ‘manna’:
Det ingen vil høre er sannheten som frigjør
-------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: