fredag 31. januar 2014

Dehydrert?

I de siste årene har det blitt større oppmerksomhet på hvor viktig det er å få i seg nok væske. Det er blitt vanlig å se folk med en vannflaske innenfor rekkevidde. 

Det er litt rart at det ikke var fokus på det i Frelsesarmeen da jeg vokste opp, for William Booth var veldig opptatt av vannkurer som helsefremmende behandling. Det fant jeg ut da jeg fikk tak i boka hans: ”Religion for Every Day” som i min utgave fra 1906 har et tillegg som handler om å ta vare på helsa.

Å få i seg nok drikke er viktig for den fysiske helsa, men det er minst like viktig for den åndelige sunnheten:

På den siste dagen i høytiden, den store festdagen, sto Jesus fram og ropte: «Den som tørster, skal komme til meg og drikke!»
Joh 7:37
Mennesker som blir fysisk dehydrerte, er ofte ikke klar over at det skjer. De merker ikke at de er tørste. Det er definitivt overførbart på hvordan mange kristne har det. Under fornyelsen som mange kristne opplevde på 90-tallet, var det flere som kom til følgende konklusjon: ”Jeg visste ikke hvor tørst jeg var”.

Det hender rett som det er at jeg drikker vann fordi jeg trenger det – ikke fordi jeg er tørst, men når jeg drikker merker jeg at det gjør meg godt. Slik er det også med mitt åndelige behov. Det er ikke alltid jeg merker det, men jeg tar imot Jesu oppfordring og kommer til ham og drikker, og jeg merker at det gjør meg godt!

Dagens ’manna’:

Jeg ønsker ikke å være en dehydrert troende.
--------------------------------------------------
* Boka er tilgjengelig på nett!
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: