søndag 24. februar 2013

Ordredag

Det er litt pussig at Filip blir ”forstyrret” midt i vekkelsen i Samaria. Igjen er det en engel som kommer med beskjed. Det er enda et signal om at englene ble våre ”medtjenere” da Ånden falt. Det virker som at Den hellige ånd velger å bruke engler når det er dramatiske justeringer den berørte trenger å gjøre. I dette tilfellet skal Filip forflytte seg til Gaza.

En engel fra Herren talte til Filip og sa: «Gjør deg klar og dra sørover på veien fra Jerusalem til Gaza.» Dette er en øde strekning.
Apg 8:26
Flere av mine norske offiserskolleger er på flyttefot denne uka. De skal ta opp nye ordrer 1. august, men de fleste flytter fra sin nåværende ordre den siste uka før kongress. 

Jeg har levd med dette helt siden jeg var fire år gammel. Den første ordren min var at jeg sammen med min lillesøster måtte flytte til mine besteforeldre ett år mens foreldrene våre var på Frelsesarmeens krigsskole. 

Noen ganger har ny ordre betydd å forlate et pulserende liv til noe som virket øde og uforutsigbart. Som å dra fra Samaria til Gaza (1). Men også de gangene jeg har gått nølende inn i en forandring, har det alltid vært en "etiopisk hoffmann" som trengte en til å forklare skriften. 

Nøkkelen ligger i å la seg lede av Den hellige ånd. Da kan det til og med bli mening i en organisasjons tilsynelatende meningsløse forflytning av personell. Når jeg tenker etter var det muligens en engel med i bildet også. Jeg har alltid hatt betenkeligheter i forhold til beordringssystemet, og ble provosert da jeg på offisersskolen hørte en offiser si: ”Men cannot send me where God cannot use me!” (2)– Men jeg må gi ham rett, for til syvende og sist er det bare en ting som er viktig, og det er relasjonen mellom Den hellige ånd og meg, og den relasjonen er det jeg som har nøkkelen til. 

Dagens ’manna’:

Alltid beredt for Gaza?
----------------------------------------------
NB - denne refleksjonen er redigert den 23. juni 2016
(1) Se refleksjonen: Langt igjæn tæ Royal Albert hall
(2)  Mennesker kan ikke sende meg hvor Gud ikke kan bruke meg

Ingen kommentarer: