søndag 2. oktober 2011

Høytflygende tanker…

Et par ganger har jeg skrevet om fugler her på bloggen. Helt fra guttedagene har fugler begeistret meg. Jeg drømmer om en gang å få bo på landet slik at jeg kan ha et foringssted. Det er ikke like greit i byen ettersom jeg ikke er særlig glad i rotter.

Jeg forstår hva han mener, men jeg har noen innvendinger når Jesus sier:
    Se på fuglene under himmelen! De sår ikke, de høster ikke og samler ikke i hus, men den Far dere har i himmelen, gir dem føde likevel. Er ikke dere mer verd enn de?
    Matt 6:24-34
Det er bekymringsløsheten som er Jesu poeng, men hvis jeg skal være litt pirkete så er fuglene både ”såmenn” og ”samlere”. De er bare ikke klar over det. Derfor blir det heller ingen bekymring. Det de ikke vet har de ikke vondt av ;-)

Ved å spise frukt og bær sår de frø over store områder, og det morsomt å iaktta både meiser og hakkespetter som samler mat gjennom hele sommeren som de gjemmer i barksprekker i trærne. Det er riktignok ikke ”hus”, og de finner ikke nødvendigvis det de har samlet selv, men de vet hvor det er greit å lete. Slik har Vårherre sørget for fuglene også.

Det er ikke sikkert at jeg heller høster det jeg selv har sådd eller samlet, men når ”sulten” kommer vet jeg hvor det er sannsynlig å finne føde. Det er en bekymring mindre det!

Fuglen på bildet er mandarinand - og bildet ble tatt i Hyde park i mai.

Ingen kommentarer: