torsdag 11. august 2011

Til ungdommen

Jeg har alltid likt Nordahl Griegs dikt og har sunget det mange ganger i folkehøgskolesammenheng. På nasjonaldager har jeg også ofte brukt det som fellessang på Frelsesarmeen, og i etterkant av terrortragedien har det blitt sunget både i sorg og håp.

Diktet handler om å verne om verdier. Denne uka er vern om verdier tema i bibelleseplanens tekster. Når verdiene trues er det viktigere enn noen gang å være tydelig og vite hva som står på spill.

Bibelen er full av vakre "bilder". Et av dem er et møte Paulus har med lederne fra menigheten i Efesos. De hadde kommet til stranden ved Miletos for å ta farvel med Paulus. Paulus hadde én bekymring som han delte med dem:
    ”…jeg vet at når jeg har dratt bort, vil glupske ulver trenge inn blant dere, og de skåner ikke flokken. Ja, blant deres egne skal det stå fram menn som farer med falsk lære for å få dratt disiplene med seg. Våk derfor…”
    Apg 20:28-35
Det skjer mye positivt i kjølvannet av det tragiske som skjedde 22. juli. Folkets reaksjoner er som ”tatt ut av Bibelen”, men det skal lite til for at disse holdningene endres. Nå gjelder det å være våken slik at det positive blir bevart.

Ingen kommentarer: