fredag 3. juni 2011

Strømprisene

…har nok en vinter vært et ”hett” tema – og jeg er sikkert ikke alene om å sjekke at det ikke går kraft til spille. For noen år siden hørte jeg om en familie hvor forbruket økte så kolossalt fra en vinter til en annen. De klaget og elektrisitetsverket fikk satt inn en ekstra måler – og jo, neste måned viste at forbruket var riktig målt. Etter ytterligere en måned undret de seg over at det ikke la seg snø på terrassen, og først da ble det oppdaget at de den siste høstkvelden ute hadde glemt å skru av terrassevarmerne. Det var kraftforbruk til ingen nytte – og jeg tror ikke en gang kråkene hadde glede av ”fyringen”.

Kraft må anvendes med en hensikt. Hvis ikke kan det bli en kostbar erfaring. Kraften som disiplene fikk beskjed om å vente på, hadde også en klar hensikt:
    ”Men dere skal få kraft når Den hellige ånd kommer over dere, og dere skal være mine vitner…”
    Apg 1:1-11
Jeg er ikke målet for kraften. Jeg er ”ledningen” som kraften skal gå gjennom for at evangeliet skal nå helt til jordens ender. En ledning som fører mye kraft blir varm. På samme måte vil jeg oppleve ”varmen” når kraften strømmer gjennom meg når jeg er et vitne. Dersom jeg vil oppleve varmen i dag er det bare å vitne. Det er ikke noen vits å la kraft gå til spille!

Se også: Avslutningssangen

Ingen kommentarer: