mandag 7. mars 2011

Oppbrudd

Det hender vil kaller det: ”Dørstokkmila”, når det handler om å bryte opp fra ”godstolen” eller ”komfortsonen”. Det koster å bryte opp – til og med når man skal ut på noe hyggelig. Men det er ofte slike oppbrudd som må til for at det skal skapes nye muligheter. Da Jesus sa: var han fullt klar over at det var ”siste reis”, og likevel gikk han ikke bare ”dørstokkmila”, men hele veien til Golgata.

Like forut hadde han snakket om at han ville etterlate oss ”fred”. Kanskje han selv heller ikke fikk 100% fred før han hadde fullført sin Fars vilje? Det kan koste å rive seg løs og dra videre, men dersom det er Fars vilje må jeg velge å stole på at han vet best.

Menneskelig sett hadde israelsfolket det rimelig greit ved Horebfjellet. Fiendene holdt seg unna, Gud var nær og det kom manna og vaktler fra himmelen. Men Gud hadde noe bedre i vente for dem. Et ”Bryt opp!”* fikk dem ut av komfortsonen for å fortsette å nå det målet de hadde fått løfte om. De Herrens løfter jeg har fått oppleve oppfyllelsen av i eget liv har ofte hatt et element av oppbrudd i seg. Det handler fortsatt om ”Kall og avkall”.

* 5 Mos 1:6-7

Ingen kommentarer: