onsdag 12. januar 2011

Koding og dekoding

Det hevdes at nøkkelen til all god kommunikasjon er at det er samsvar mellom koding og dekoding av det som skal formidles. Jesus formidlet gjerne sitt budskap ved bruk av liknelser og hverdagslige bilder. Heller ikke for ham var det slik at budskapet alltid ble dekodet på en korrekt måte. Dette illustrerer Johannes mange ganger i sitt evangelium. Den samaritanske kvinne klarte ikke umiddelbart å gripe Jesu budskap om vannet som veller fram til evig liv:
    Kvinnen sier til ham: «Herre, gi meg dette vannet, så jeg ikke blir tørst igjen, og slipper å gå hit og hente opp vann.»
    Joh 4:7–15
Det er en trøst at Den hellige ånd kommer meg til hjelp og hjelper meg med dekodingen slik at jeg kan gripe stadig mer av budskapet. Det skjedde for den samaritanske kvinne også. Derfor har jeg tillit til at Den hellig ånd kan gjøre det samme med det budskapet jeg forsøker å formidle når jeg står fram med Guds ord.



2 kommentarer:

Jan Samuel sa...

Hei Jostein og Guds fred.
Har idag hatt en samtale med våre kjære venner(mor og far)på Flekkerøy,Randi og Bjarne Fjelde.De fortalte at du nå er i Kr.Sand,så jeg kjente så for å sende deg en hilsen.
Vi ber for møtene,å hilser med:
MATTEUS 28 VERS 18-19-20
LUKAS 1 VERS 37
LUKAS 12 VERS 12
Hilsen med Guds rike velsignelse fra
Solveig og Jan Samuel på Forsand.

Jostein Nielsen sa...

Takk Jan Samuel!
Det er godt å være her i Kristiansand og merke Herrens nærvær. All velsignelse til deg og Solveig!