torsdag 13. mai 2010

Avslutningssangen

Da jeg var assistent i Bergen I midt på 70-tallet hadde jeg ansvaret for et ungdomskor som vi kalte ”Salt & lys kompaniet”. Jeg var inne i en produktiv fase og skrev både tekster og melodier som vi brukte i koret. Det ble også en minimusikal med en enkel story om en person som er på leting. Skrivingen gikk greit, men jeg manglet avslutningsnummeret. På mange måter hadde jeg brukt opp hele ”lageret” av ideer både på tekster og melodier. Nå var jeg selv på leting. Plutselig var den der:


Utgangspunktet er Jesu siste ord før han for opp til himmelen:
    «.. dere skal få kraft når Den hellige ånd kommer over dere, og dere skal være mine vitner i Jerusalem og hele Judea, i Samaria og helt til jordens ender.»
    Apg 1:1–11
Jeg tror tekst og melodi kom på et kvarter. Lederen min, Roger Rasmussen, kom inn på kontoret mitt. Det var papirer over alt. ”Hva er dette, løytnant?” spurte han, lettere sjokkert. ”En musikal”, svarte jeg. Han ble en av mange som ble glad for, og i sangen: ”Du skal få kraft” – og det har vært moro å se og høre den i bruk i flere kirkesamfunn, i flere land og i flere sangbøker. Her finner du et gammelt opptak med kadettene fra 1979.
Det siste løftet Jesus ga, var et løfte om kraft!

1 kommentar:

Beate sa...

Og treffmusikken i Drammen sang den på torsdag:)