onsdag 15. april 2009

Det viktigste er ikke å delta

Oi – her er et brudd med barnelærdommens bud om at det viktigste er ikke å vinne men å delta. Det er en grei og sunn innstilling for å dempe barns konkurranseinstinkt, men som alle ”lover” er den ikke overførbar til et hvilket som helst system. Jesus sier at han har seiret over verden, og Johannes skriver at det er viktig at vi gjør det samme:


”For alt som er født av Gud, seirer over verden. Og det som har seiret over verden, er vår tro. Hvem andre seirer over verden enn den som tror at Jesus er Guds Sønn?”
(Dagens tekst 1 Joh 5:4-5)


Det viktigste er altså ikke å delta i denne verden, men å seire over den. I utgangspunktet en logisk tanke i og med at verden skal forgå. Dersom vi ikke har seiret over den vil vi forgå med den. Johannes sier også at det er troen som har seiret over verden. Troen blir sammenliknet med et lite frø, og dette frøet har en spirekraft som er helt ekstraordinær. Den knyttes ikke til fenomener eller gode mennesker, men til ham som har seiret. Det er ikke troens størrelse det kommer an på, men størrelsen på ham du tror på. Dersom du har bitte litt tro er du velkommen i klubben. Denne klubben er sikret seier!

Ingen kommentarer: