torsdag 18. mai 2023

Kristi himmelfartsdag

I går var Bjørn Tore Hovland det musikalske innslaget på nasjonalfesten i Kragerø. Han ga oss flere vakre tolkninger fra våre nasjonale sangskatter. Jeg hadde bedt ham finne en sang om «inkludering» rett før andakten, og jeg visste ikke hvilken sang han hadde valgt før han ankom og ville synge: «Du er innbudt til bryllup i himlen». 

Jeg tror ikke jeg hadde kommet på den sangen selv, men så straks at «innbydelsen» gjelder alle, og tok med meg sangen inn i andakten.

I dag er det «Kristi himmelfartsdag» - og igjen blir vi minnet om «himmelen». Jeg har svart «ja» til innbydelsen, men vet lite om hvordan det blir. Jeg vet at det er et «sted» og at Guds bolig skal være blant menneskene. I Gowans-verset «Utsikter», som jeg delte på 1. påskedag, var det en linje hvor han også gir uttrykk for mangelen på kunnskap:

   Jeg skulle nok ønske meg
   mer informasjon
   om det kommende livets
   fulle pensjon!


I verset som jeg har spart til denne dagen, tar Gowans opp tråden – med glimt i øyet, som så ofte før. Med ønske om en velsignet «Himmelfartsdag» både i den kirkelige kalender og når din og min dag kommer.

Ingen kommentarer: