søndag 14. mai 2017

Trygg identitet – en tid for alt *

ENGLISH
I dag er jeg så heldig at jeg får delta i «Konfirmasjon». Det er vårt eldste barnebarn, Adam, som skal stadfestes som elsket av Gud og av oss som er glad i ham og verdsetter ham som den flotte gutten han har vært og mannen han er blitt.

Det er viktig å være trygg i sin identitet. Jeg tror det var fordi Jesus kjente sin identitet at han var i stand til å utføre det oppdraget han hadde blitt pålagt. I det avsnittet jeg har vært i den siste uka, sier Jesus:

«Jeg er utgått fra Far og er kommet til verden. Jeg forlater verden igjen og går til Far.»
Joh 16:28
Han hadde akkurat fortalt disiplene at «Far selv elsker dere fordi dere har elsket meg og trodd at jeg er kommet fra Gud.» De hadde altså bidratt til å bekrefte ham. Samtidig visste Jesus at de kom til å ‘bli spredt og gå hver til sitt og la ham bli igjen alene’ (2). De som hadde bekreftet ham, kom altså til å svikte ham.
  • Vi søker bekreftelse hos mennesker, men mennesker vil ikke alltid være der for oss.
  • Vi søker bekreftelse i det vi gjør, men vi vil ikke alltid være i stand til å gjøre.
  • Vi søker bekreftelse i det vi har, men det vi har kan aldri bekrefte oss som mennesker.
Derfor blir det så viktig hvor jeg har min identitet, og jeg ønsker å ha den i Kristus. Det ønsker jeg for Adam. Selvfølgelig håper jeg at han får materielle gaver, muligheter for bekreftelse gjennom spennede og utfordrende jobber og ikke minst at han blir bekreftet gjennom mennesker som elsker ham. Men det eneste som kommer med en holdbarhetsgaranti er vissheten om hvem jeg er i Kristus.

Dagens ‘manna’:

Hvor har jeg min identitet?
-----------------------------------
(1) Adam, du kom som en velsignelse, har vært en velsignelse og er en velsignelse. Vi fortsetter å lyse Herrens velsignelse over livet ditt.  

(2) Joh 16:32
* 'en tid for alt' er knyttet til Bibelens undervisning om at "Alt har sin tid" - Fork 3
Denne serien handler om undervisningen i tiden mellom påske og pinse.

Ingen kommentarer: