tirsdag 6. september 2016

Det handler om hellig grunn

I natt kom vi tilbake fra en spennende «reise», og flere ganger opplevde vi at vi var på ‘hellig grunn’. Illustrasjonsbilde er ikke tilfeldig, for det er tatt på Areopagos med Akropolis som bakgrunn. Stedet i seg selv er langt fra ‘hellig grunn’, men er et symbol på det fordi det var der Paulus holdt sin kjente tale (1). Det stadfester på en flott måte det jeg delte i går: Hellighet handler også om den 'andre' treenigheten = Gud + disippel + verden.

Der hvor disse tre kommer sammen, oppleves det som å være på hellige grunn. Vi merket det da disiplene Maria og Polis – frelsesoffiserene som leder arbeidet i Hellas, vitnet om det som skjer i landet. Vi merket da vi var sammen med dem på møtet og så flyktningene som kom fra forskjellige land og religioner – de var der fordi de ble inkludert av en Jesus-motivert kjærlighet.

Da den muslimske TV-kanalen Aljazeera intervjuet Maria, var det første spørsmålet hun fikk: «Hvorfor hjelper en kristen organisasjon som dere, muslimer?»
Maria responderte spontant: «Å – er det det de er? Jeg ser bare mennesker som trenger hjelp og kjærlighet!»

Det er slik som gjør Viktoria plassen i Athen til ‘hellig grunn’.

Da Moses fikk beskjed om å ta av seg skoene fordi han sto på hellig grunn, var det ikke på grunn av et møte mellom Gud og Moses – det handlet enda mer om den tredje parten: Guds utvalgte folk (2).

I Jesus har Gud elsket og utvalgt hele verden (3).

Dagens ‘manna’:

Der den ‘andre’ treenighet kommer sammen, blir grunnen hellig
NB – det kommer flere refleksjoner om den ‘andre’ treenighet knyttet til den siste ukas opplevelser.
----------------------------
* Magna og jeg sammen med lederne våre, Rodney og Wendy Walters
(1) Apg 17:16-34
(2) 2 Mos 3
(3) Joh 3:16

Ingen kommentarer: