søndag 14. februar 2016

Vitnesbyrdets innhold

I går kveld fikk ca en million seere høre Andreas Håtveits tydelige vitnesbyrd om Jesus som betalte bota hans, og at han ville bruke sine ferdigheter til å gi Gud ære. I tillegg fikk vi høre hvordan troen hadde fått innflytelse på viktige verdivalg i forhold til familien.

På en fantastisk måte fikk Andreas formidlet hva vitnesbyrdet handler om. Det handler om tro og liv.

Og dette er vitnesbyrdet: Gud har gitt oss evig liv, og dette liv er i hans Sønn.
1 Joh 5:11
Vitnesbyrdet handler ikke om formidling av religion eller institusjon, det handler om formidling av liv. I de kristne institusjonene (les kirkene) er det fort gjort at bokstaven blir viktigere enn livet. Hvis det skjer er kristenlivet blitt til kristendommen, og da har vi gått fra liv til religion. 

Paulus advarte mot en slik utvikling: «Gud … gjorde oss til tjenere for en ny pakt som ikke bygger på bokstav, men på Ånd. For bokstaven slår i hjel, men Ånden gjør levende» (2 Kor 3:6). 

Det betyr ikke at nytt liv ikke trenger fostring. Som far vet jeg at et nyfødt barn må få mat, det må lære å spise selv, det må lære hva som er farlig rundt dem og hva som er verdifullt å ta vare på. Alt dette er for at livet skal utvikle seg på en sunn og god måte.

Ånden og livet må gis rom – ikke bare i kirkerommet, men enda mer i hverdagen, der livet formidles ved å være ekte og sanne mennesker med Jesus på innsida! 


Om Andreas skulle bli Mestrenes mester i NrK eller ikke, har han allerede pekt på ham som er Mesteren i livet!

Dagens ‘manna’:

Hurra for vitnesbyrdet om livet!
--------------------------------------
Denne refleksjonen er en del av  ‘1 Johannes dykket’

Ingen kommentarer: