lørdag 13. februar 2016

Det må komme innenfra

Jeg har faktisk flere muntre minner fra sykehuset i Istanbul, og et av dem passer godt i dagens refleksjon. Under oppholdet fikk jeg blant annet vitne for to ministre fra regjerningen i Tyrkia. Rett før Turistministeren dukket opp, hadde sikkerhetsvakter kastet ut NrKs Kristin Solberg. Det likte jeg dårlig. 

Men jeg vitnet og skrøt av hvor effektivt alt hadde vært da ulykken først hadde skjedd, og hvor god pleie jeg fikk på sykehuset, og forvisset turistministeren om at jeg ikke ville være redd for å besøke landet igjen. 

Men så kunne jeg ikke dy meg og fortsatte: 
«Dette hadde jeg også tenkt å fortelle til den norske nasjonale statskanalen Nrk. Det hadde gitt landet ditt veldig god reklame. Men sikkerhetsvakter kastet korrespondenten ut. Det er ikke god reklame å kaste ut den frie presse. Det kan du også fortelle regjeringen din!» 
 
«Men jeg kan arrangere et intervju med et annet selskap» responderte turistministeren. 


«Jeg deltar ikke i arrangerte intervjuer», svarte jeg. «Det som sies, må få komme fra hjertet, hvis ikke er det ikke ekte!»
Sånn er det også med vitnesbyrdet mitt om Jesus:

Den som tror på Guds Sønn, har vitnesbyrdet i sitt indre. Men den som ikke tror Gud, har gjort ham til en løgner, for han har ikke trodd på Guds eget vitnesbyrd om sin Sønn.
1 Joh 5:10
Det må komme innenfra! Paulus forklarer det på en utmerket måte: «Ånden selv vitner sammen med vår ånd om at vi er Guds barn» (Rom 8:16). 
Selv om det er vanskelig å gripe med min menneskelige fornuft, har jeg erfart at det er sant. Jeg møter mennesker, og umiddelbart vet jeg at de er Guds barn. De «lukter» liv fordi de har vitnesbyrdet i sitt indre og jeg gleder meg til å høre hva de har å fortelle om Jesus.

Dagens ‘manna’:

Det som sies, må komme fra hjertet
----------------------------
Denne refleksjonen er en del av  ‘1 Johannes dykket’

Ingen kommentarer: