fredag 9. oktober 2015

Forskjellen på høyre og venstre

Det kan være en tydelig forskjell for eksempel i politikken. De fleste av oss merker når vi har tatt på oss en sko på feil fot. Men i min logiske tankeverden er det ingen forskjell på vannet på høyre og venstre side av en liten båt:
«Kast garnet ut på høyre side av båten, så skal dere få», sa Jesus. De kastet garnet ut, og nå klarte de ikke å dra det opp, så mye fisk hadde de fått.
Joh 21:6
Selv om Bibelen har en tendens til å favorisere høyre framfor venstre (1), tror jeg ikke at det er viktig i denne hendelsen. Det kan være at de alltid pleide å fiske på venstre side, og at det var viktig å formidle at man må være åpen for å tenke alternativt for å få fangst. Den tolkningen kommer jeg tilbake til i en senere refleksjon, for jeg tror den viktigste forskjellen på høyre og venstre i denne fortellingen, er at det var Jesus som ba dem fiske på høyre side. Da de fisket på venstre side av båten, var det på eget initiativ.

Mitt kall til å være disippel er veldig generelt. Jeg har aldri kunnet påberope meg verken et offiserskall eller et kall til misjonærtjeneste. Jeg er kalt til å tjene Jesus på heltid. Det handler ikke om hvem som lønner meg, selv om Frelsesarmeen er mitt åndelige hjem, det handler om identitet. 

Øst-Europa har alltid hatt en dragning på meg, og jeg kjente at jeg var på rett plass da vi var her i forrige periode. Mange oppmuntret oss til å ta initiativet til å «komme ut» igjen, men jeg ville ikke gjøre det. Dersom Gud ville ha oss ut igjen, måtte han ta initiativet. Det gjorde han. Nå er vi her på hans initiativ, og jeg er spent på fangsten.

Dagens ‘manna’:

Det er viktig at oppdraget utføres på hans initiativ!
----------------------------------------
(1) Se f. eks: «Når du gir en slik gave, skal ikke den venstre hånden vite hva den høyre gjør» (Matt 6:3)
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

1 kommentar:

Jorunn sa...

Takk for tankene dine hver dag. Jeg setter pris på å starte dagen med blogger din. I dag skriver jeg. For jeg kjente at mitt kall igjen ble bekreftet. Gud kalte meg til tjeneste,Han var veldig tydelig. Og da ar min trygghet at hvis Han vil at jeg skal gjøre noe annet -så vil han være like tydelig igjen . Men så lenge jeg ikke får beskjed om å "kaste ut garnet på den andre siden" står jeg trygt I den tjenesten jeg har. Ha en god dag!