lørdag 15. februar 2014

Et uventet trekk

Da Magnus Carlsen ble spurt om hva han gledet seg mest til å overvære under OL i Sotsji, svarte han «Curling»! Først ble jeg litt overrasket, men et par sekunder senere tenkte jeg: «Selvfølgelig, det er jo en strategi-sport»!

Strategiske valg har alltid fascinert meg. Derfor undrer jeg meg over Jesu underlige og uventede respons på utfordringen fra de skriftlærde og fariseerne:

Jesus bøyde seg ned og skrev på jorden med fingeren.
Joh 8:6b
Første gang han gjorde det, ble utfordrerne så pass overrasket at de ikke tok hintet. Det virker ikke engang som om de var interessert i om  han faktisk skrev noe, eller om det utelukkende var meningsløs drodling. 
Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har fått spørsmål om hva jeg tror Jesus skrev. Kanskje det ikke er viktig? Kanskje det ganske enkelt var et signal til utfordrerne om at nå må de tenke seg litt om? 

For noen år siden hadde jeg en søndagsrefleksjon i Krigsropet der jeg skrev at Jesus ga dem en ”Timeout” – en tenkepause. Men de trengte hjelp til å skjønne at det var det Jesus faktisk ga dem. Mer om det i morgen!

Dagens ’manna’:

Guds nåde inkluderer en anledning til å tenke seg om
-------------------------------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: