mandag 12. november 2012

Veien videre

I Guds rike er det alltid spennende med ”veien videre”. Jeg har akkurat vært med på en flott bibelhelg på Jeløy med Kjell og Anki Karlsten som hovedgjester. Temaet var ”Nærmere Gud, nærmere verden”

Under helgen ble det blant annet undervist om at det å leve nær Gud kan få overraskende konsekvenser for hvordan vi lever i verden. Som eksempel brukte Kjell det faktum at han selv som totalt uinteressert i sport, nå er involvert i et evangeliseringsverktøy som kalles ”Football For All”.

Det er overraskende for meg at jeg om 7 uker skal begynne å jobbe i Oslo igjen. Jeg forstår det ikke, men tror at Gud vil la meg forstå i etterkant. Heldigvis står det om disiplene at det var mye de ikke forsto før etter at Jesus var herliggjort (f eks Joh 12:16). Derfor ber jeg om at Jesus må herliggjøres også gjennom nok en forandring.

Veien videre her på bloggen er kanskje ikke like overraskende. Da jeg mot slutten av Efeserbrevet berørte temaet bønn, kjente jeg at jeg vil bruke noen uker til å sette fokus på bønn. Det er flere grunner til det: 

Jeg er med i en ressursgruppe for åndelig livsutvikling i territoriet. Med god støtte fra Frelsesarmeens ledelse, har vi med Margaret Marti i spissen, kjent en sterk trang til å sette bønn på programmet for jubileumsåret 2013. Neste år har Frelsesarmeen vært 125 år i Norge. Drømmen er at noen vil være i bønn døgnet rundt i 125 dager fram mot jubileumskongressen i juni. Nå mangler det kun en uke på at kalenderen er dekket av korps som har lovet å ta en uke hver. Jeg fryder meg, og djevelen skjelver. Den siste uka kommer til å bli dekket, og i tillegg vil enda flere korps melde seg slik at ”bønneteppet blir tykkere”. (Se: 125 dager i bønn og  Facebook)

Ukene med bønn som tema, vil lede inn i neste bokstudium. Det er ei bok som handler om bønn i praksis. Jeg har fått ro for å gå ”nøye gjennom” den andre boka som Lukas skrev: ”Apostlenes gjerninger”.

Dagens ’manna’:

Min innerste bønn er at Jesus må bli herliggjort gjennom mitt liv

Ingen kommentarer: