fredag 20. juli 2012

Bygningen


Dette er et nesten fem år gammelt bilde. Det er fra et av de siste arrangementene vi var med om i Moldova før vi dro hjem til Norge høsten 2007. Ca 20 måneder tidligere hadde vi kjøpt en eiendom i Cahul. Det var et beboelseshus med garasje. Soldatene gjorde raskt garasjen om til et rom for prosjekter og møter. Men behovet for mer plass til virksomheten var stort, og nå skulle drømmen bli virkelighet. Bildet er tatt under bønnen etter grunnsteinsnedleggelsen. 

”Grunnsteinen” er den lille firkanta, brune ”eska” som vises på bildet. Den inneholdt et Nytestamente, FAs trosartikler, et lite FA-flagg, et lite moldovsk flagg og et norsk ”kransekake-flagg” på en lapp med navnet til sponsoren. Jeg snakket litt om innholdet og hvorfor vi hadde valgt dette innholdet.
 
Også ved denne anledningen – som gjennom hele den forutgående prosessen, fokusert jeg på hva som er det egentlige ”Gudshuset”:
Han holder hele bygningen sammen, så den vokser til et hellig tempel i Herren, og i ham blir også dere bygd opp til en bolig for Gud i Ånden.
Ef 2:21-22
Dagens ’manna’:
Akkurat der hvor jeg og du blir ”vi” i Kristus er det virkelige Guds tempel.

Ingen kommentarer: