tirsdag 9. august 2011

Ekko

Leiren i Latvia hadde fått navnet ”Ekko”*. Undervisning og forkynnelse handlet også om dette temaet: Hva er jeg et ekko av?

Vi så på viktige innflytelsesfaktorer i våre liv og hvordan vi kunne være et ekko av det aller viktigste: Guds godhet åpenbart i ordet om frelse.

Et av bildene som ble brukt er at vi trenger fjell, ikke sand for å gi et ekko. I den forbindelse ble også liknelsen om huset på fjell sitert**.

Da Simon kom med sin bekjennelse, fikk han navnet Peter = Klippen. Bekjennelsen var at Jesus er Messias, den levende Guds sønn. Dette er grunnfjellet i den kristne tro. Det er mot denne klippen at alt vi står for skal sende et ekko ut til verden om Guds godhet, og Guds godhet skal drive mennesker til omvendelse.

Da verdens første demokrati ble formet for tusen år siden var ”fjellet” en viktig, praktisk forutsetning for at det kunne lykkes. På Þingvellir (= Tingvoll) på Island stilte tallsmannen seg med ryggen mot folket og talte mot ”klippen” slik at budskapet ble forsterket og sendt ut over den store sletta hvor alle utsendingene satt.

Dersom vi skal lykkes med å nå fram med vårt budskap må budskapet finne gjenklang og forsterkes i ”klippen”.

Kloke ”menn” oppdager det og bygger sine liv der!

* På latvisk: ”Atbalss” = gjenrøst – illustrert av deltakerne på bildet.
** Matt 7:24-28

Ingen kommentarer: