lørdag 4. september 2010

XYZ og farskjærlighet

Jeg ser ikke mye TV, men noe av det jeg har sett kommer jeg aldri til å glemme. Egil Svartdal hadde i sin tid et intervju med Fredrik og Arne Grønningsæter – far og sønn. Selv med helt ulikt syn på å leve ut en homofil legning, kom det så tydelig fram hvor glad far og sønn var i hverandre.

Et annet øyeblikk var i programmet ”XYZ” fra 1997 hvor Petter Nome foran publikum fikk en ukjent gjest inn på scenen som han så skulle intervjue. Et av programmene gjorde tydeligvis inntrykk også på Dagbladets journalist:

«...fredag kom Børre Knutsen uventet inn. Da var det først Nome som ble utlevert i det grelle tv-lyset: I et hundredels sekund jaget det en anelse av et drag av ubehag over ansiktet hans, men han beholdt fatningen. I det neste hundredels sekund ante man hvordan han bestemte seg for å gjøre det vi alle ventet - eller håpet. Det er ikke mange programledere som ville gått så klart ut. De fleste ville jattet rundt grøten og kviet seg for de riktige spørsmålene. Nome gikk rett på og gjennomførte et intervju det står stor respekt av.»
Et av de første spørsmålene Nome stilte var: ”Hva har ditt engasjement gjort med dine barn?” Å være vitne til den smerte et slikt spørsmål påførte en far som tydelig elsket sine barn kommer jeg aldri til å glemme.

David elsket sine barn. Han gråt over Absalom som ble drept da han gjorde opprør mot sin far, og han hadde en spesiell bønn for sønnen Salomo: David blir ofte sett på som det profetiske forbilde på Kristus. Når Kristus går i forbønn for meg, tror jeg det er det han ber om for meg også, og hva bedre kan jeg ønske for barna jeg elsker enn at de får leve helhjertet?

Ingen kommentarer: