onsdag 3. februar 2010

Teltkampanje

Jeg tror det er 15 år siden jeg sist teltet. Det var i Rondane. Men telt har vært viktige i livet mitt. Jeg tok et endelig standpunkt for Jesus i Vestre divisjons evangelietelt i Furulunden i Mandal sommeren 1970 – jeg jubilerer til sommeren. Siden har jeg alltid hatt sans for teltmøter og har fått holde mange kampanjer opp gjennom årene.

Gud har også hatt teltkampanjer. Det begynte med Tabernaklet – forløperen til Templet. Det var Guds bolig der menneskene kunne oppleve hans herlighet.
Johannes skriver:
    Og Ordet ble menneske
    og tok bolig iblant oss,
    og vi så hans herlighet,
    en herlighet som den enbårne Sønn
    har fra sin Far,
    full av nåde og sannhet.

    Joh 1:14-18
Han skriver egentlig ikke ”tok bolig iblant oss” – men ”tabernaklet iblant oss”. Det var begynnelsen til en ny teltkampanje. Dette nye ”teltet” var forløperen for det nye ”templet”. Paulus forteller hva det nye templet er: ” Vet dere ikke at dere er Guds tempel, og at Guds Ånd bor i dere?” (1 Kor 3:16).
Hvor mye opplever mennesker av Guds herlighet når de oppsøker dette templet i dag? Jeg kan bare svare for meg selv og ber om Guds nåde slik at noe av den kan oppleves ved meg.

1 kommentar:

Anne Karin Nielsen sa...

Takk, Jostein, for en herlig andakt som ga oss mange tankerefleksjoner, og en god andaktsstund... Gud velsigne deg tilbake.