lørdag 6. februar 2010

Fra slekt til slekt

Begrepet ”slekt” er spennende – enten jeg tenker på min umiddelbare familie, eller i betydningen generasjonene innen en familie. Jeg har tidligere gjort noen refleksjoner om slekt på bloggen, og et vers i Marias lovsang åpner for noen flere:
    Fra slekt til slekt varer hans miskunn
    for dem som frykter ham.

    Luk 1:50–53
For ei drøy uke siden hadde jeg en hyggelig prat med Irene. Vi snakket om vår felles morfar og at vi mistet en forbeder da han ble ”forfremmet til herligheten” i 2006. Vi i de etterfølgende slekter nyter fruktene av hans Gudstro og bønner. Bibelen har mange sterke løfter knyttet til dens slekt som tar Guds ord på alvor. Jeg takker Gud for dem som har gått foran og for dem som fortsatt ber for meg. Og - jeg har et ansvar, ikke bare overfor meg selv, men overfor de kommende slekter.

Fem generasjoner i september 2002

For dem som ikke har denne velsignelsen i sin familie, må menigheten være familie. Jeg lurer på om de som hevder at vi ikke trenger menigheten tenker på dette aspektet.

2 kommentarer:

Jan Risan sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Jan Risan sa...

Fantastisk, fetter, at du har lagt ut dette viktige om slekt akkurat i dag. Jeg har og lagt ut en liten hyllest på min blogg i dag(janrisan@blogspot.com) om din morfar, min farfar, som vi hadde gleden av sammen å gi en verdig bisettelse for snart 3,5 år siden.

Stå på, Jostein, for Guds famlie og hele slekta!