mandag 8. juni 2009

Steinsamling

Forrige gang jeg besøkte familien på Lena fikk jeg se steinsamlingen til Adam. Ivrig fortalte han. Hver stein har sin historie.


Interessen for stein går muligens i arv. Det hender vi tar med oss en stein når vi er på tur. Min største samling stein er riktignok av en annen karakter. Den består av levende stein. Steiner som utgjør det åndelige tempel hvor jeg også har en liten plass. Hver stein har en historie, og det er det som gjør en ”vanlig gråstein” helt unik.
Jeg tror Ananias var en helt ”vanlig gråstein” i Herrens tempel, men historien Paulus forteller om ham gjør ham unik. For Paulus skinner han sikkert som den vakreste juvel:
    Der var det en gudfryktig og lovtro mann, Ananias, som alle jødene på stedet bare hadde godt å si om. Han kom og stilte seg foran meg og sa: 'Saul, bror, bli seende!' I samme stund kunne jeg se ham. Han sa til meg: 'Våre fedres Gud har bestemt deg til å kjenne hans vilje, til å se Den rettferdige og til å høre hans egen røst. For du skal være hans vitne for alle mennesker om det du har sett og hørt. Så hvorfor nøler du nå? Kom og la deg døpe og få syndene vasket bort mens du påkaller hans navn.'
    Apostlenes gjerninger 22:12-16

I dag takker jeg Gud for alle steinene i samlingen min. For andre kan de se ut som gråstein, men for meg skinner de som juveler fordi vi deler en historie.

1 kommentar:

Bjørn Løvdahl sa...

Dette var ord til oppmuntring :-)
Takk for daglige, gode ord.

Mvh
Bjørn, gråstein fra Asker