torsdag 18. juni 2009

En liten skrivefeil inspirert av Gud?

94 utgave i kjent positur!
Jeg var 'alene pappa' for ei uke.
Janne, som da var knappe ni, måtte være med pappa på alle aktivitetene på Frelsesarmeen. Der møtte hun ”Karin”. Karin var en av brukerne av omsorgssenteret, og da hun så Janne, ble hun fylt av mange følelser. Hun hadde selv en datter på hennes alder som var blitt tatt fra henne og fortalte det til Janne. 

Jeg tror Janne ville trøste, og under andakten tegnet hun en tegning til Karin. 

Hun siterte fra beretningen om Jesus som velsignet barna, og husket ”La de små barn komme til meg, hindre dem ikke, for…..” 
- hun husket ikke resten og hvisket til pappa, for å få de manglende ordene. Pappa hvisket tilbake. Det var nok ikke lett å høre, for det endte med at hun skrev: ”for Guds rike hører oss like til”.  

Karin satte enormt pris på tegningen og hilsenen.

Uka etter døde hun av en overdose. Også Karin var et barn i Guds rike. 
Hendelsen ble spesiell både for Janne og ”pappa”. Guds rike hører barna til. Alle må bli som barn for å komme inn – der er det ingen forskjell. Riket hører oss like til!  Vi er like fordi vi er alle syndere som får ta imot hans nåde og retten til å bli Guds barn. Jeg takker Gud for den lille skrivefeilen. Jeg tror han ville det slik og jeg tror Karin danser for Herrens åsyn.

Ingen kommentarer: