fredag 8. mai 2009

Hold på en venn!

Spørreundersøkelser blant unge viser at venner betyr mer enn familie. Da kan det være på sin plass å spørre ”Hva er en venn?”. Lars Lillo-Stenbergs sang klinger i ørene, og jeg tror han har fanget noe viktig med setningen:
”En venn kan hjelpe oss alle især når du ikke husker hvem du er”. En venn er en som bekrefter meg! Når de unge sier at venner betyr mer enn familie, er det fordi vi ikke lenger bekrefter hverandre i familien?
Rett før Jesus forlot disiplene sa han:

Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, for tjeneren vet ikke hva herren hans gjør. Jeg kaller dere venner, for jeg har gjort kjent for dere alt jeg har hørt av min Far.
Dagens bibelord: Joh 15:15

Disiplene var blitt hans fortrolig, og gjennom fortrolighet hadde de blitt bekreftet. Joseph M. Scriven opplevde flere menneskelige tragedier i sitt liv, men ga oss kanskje den beste beskrivelse av dette unike vennskapet i sangen:

”Hvilken venn vi har i Jesus”.

Jeg har mange venner jeg vil holde på, både i og utenfor familien, men jeg er så glad at jeg er venn med Jesus. Å få være hans fortrolige bekrefter meg som den jeg er – det hender jeg kan glemme det.

Ingen kommentarer: