lørdag 20. juli 2024

Trenger vi egentlig å bry oss . . .?

Forrige lørdag var Magna og jeg i Cardiff og feiret 150 år med Frelsesarmeens tilstedeværelse i Wales. Det var en god opplevelse med sterk forkynnelse og god musikk – og ordinasjon av nye offiserer. Jeg hadde ikke med PC, så det ble ikke lagt ut refleksjon knyttet til tanker fra Gowans. I dag deler jeg en lengre dialog som jeg regner med at Gowans hadde med en giver under den årlige «Selvfornektelses-innsamlingen» 
og som han har valgt å gjengi på «rim».

Illustrasjonen er fra en stor kampanje Frelsesarmeen hadde i 1967 med mange bilder fra ulike deler av arbeidet. Med Cardiff klart i minne, valgte jeg et bilde derfra. Kampanjen var omdiskutert fordi det ble bedt om ett pund. Ifølge inflasjonskalkulatoren tilsvarer ett pund i 1967 nesten 23 pund i dag = ca 320 kroner. 

Men kampanjen førte til at folk begynte å gi mer enn en shilling til Frelses-armeen, ikke minst takket være de mange sterke bildene tatt av profesjonelle fotografer. Egentlig var det rart at det var størrelsen på beløpet og ikke personvernet som ble kritisert, men det var en annen tid. Jeg har en bok med fotografiene som ble brukt den gang – og de griper hjertet 57 år etter at de ble tatt.


Avslutningsreplikken til kvinnen i dialogen treffer blink:
Ikke bare det jeg sier på mine knær,
men hva jeg gjør for Hans minste især
- er ekte kjærlighet.


Det var også Jesu budskap:
«Det dere gjorde mot et av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg.»
Matteus 25:40b
________________________
Postet på FACEBOOK

Ingen kommentarer: