torsdag 6. april 2023

«…tre snes år pluss ti»

I dag gleder jeg meg til å være med på et påskemåltid i Lavvoen på Frelsesarmeens villmarkscamp i Bamble – takk til Helge og Marit som innbyr! 
Det er påske, og det minner meg om at for noen er livet kort.

NAV minner meg til stadighet om at jeg runder 67 til sommeren. En informasjon som jeg faktisk er relativt trygg på at jeg har visst i flere år allerede. Samtidig forsøker jeg å leve akkurat nå, for det er tross alt jeg vet om livet her på jorden. Derfor handler livet for meg om hvordan jeg vil leve akkurat nå. Jeg forsøker å finne balansen mellom arbeid, hvile, fysisk aktivitet og tid sammen med Jesus, familie og venner.

Jeg kan også velge å dele et Gowans vers. Jeg gjør det fordi disse små versene vinkler viktige ting på en måte som får meg til å se dem i enda et nytt perspektiv.



Dagens vers tar utgangspunkt i Salme 90:10

«Vår levetid er sytti år,
åtti når det er styrke til det.
De beste årene er fulle av strev og urett.
De går fort, og vi flyr av sted.»

John Gowans bruker en setning fra "King James’ versjon" i verset. Den bruker ‘tre snes år pluss ti’ – for å beskrive sytti. jeg har valgt å beholde dette poetiske grepet i min gjendiktning.

John Gowans levde til han ble 78 – styrken holdt ikke til å nå 80 – men du verden så mye han fikk utrette gjennom å være den han var i Kristus i den tiden han levde.

Velsignet Skjærtorsdag!

Ingen kommentarer: