lørdag 30. juli 2022

Det er lov å bruke hodet

"De hårløse" på EETs samling for offiserer april 2018

… også når «tro» er tema. I dagens bibeltekst* er det en skriftlærd som hadde lyttet til hvordan Jesus håndterte problemstillinger presentert av fariseerne.
 
Han skjønte at Jesus svarte godt, og ble nysgjerrig. Ned gjennom historien har mange av verdens beste tenkere, vært troende mennesker. I dag er det fortsatt mange med høy utdanning som er troende – og det kan komme noe godt ut av det også.
 
Det skjedde med den skriftlærde Jesus snakket med. Han spurte om hvilket bud som var det største, og Jesus svarte med å gi ham to bud – det doble kjærlighetsbudet. Den skriftlærde ga ham rett og summerte det slik:

«Du svarer godt, mester! Det er sant som du sier: Herren er én, og det er ikke noen annen enn han. Å elske ham av hele sitt hjerte og av all sin forstand og av all sin kraft og å elske sin neste som seg selv, det er mer verdt enn alle brennoffer og andre offer.»
 
Mennesker som bruker hodet (også når det mangler hår)** og forstår at det å elske sin neste som seg selv er viktigere enn alle former for religion, er ikke langt borte fra Guds rike.
 
De har forstått hva Guds rike egentlig handler om.

Velsignet helg!
______________
Andre refleksjoner med samme tema:
** Da dette ble postet på Facebook, var det en som delte dette bildet: 


Gud er god,
det er han som rår!
Til noen ga han hjerne
til andre hår!

Ingen kommentarer: