lørdag 15. desember 2018

Adventul - în așteptarea a ceva mai mult

Săptămâna trecută când am pus întrebarea „Ce mai aștept?” – Am răspuns „vie împărăția Ta!”.
Desigur aceasta se asociază foarte bine cu viitoarea sărbătoare a venirii Regelui regilor.

Cu toate acestea, ea nu trebuie să se oprească odată cu celebrarea venirii lui Hristos mai mult de 2000 de ani în urmă; sau cu venirea lui Hristos prin trupul credincioșilor Săi din ziua de azi. Până când Hristos se va întoarce la sfârșitul timpului, tot ce aștept și îmi doresc este arătat în rugăciunea:

„Facă-se voia ta!”
Matei 6:10
Vestea bună despre voia lui Dumnezeu a fost făcută cunoscută de către înger la nașterea lui Isus:
„vi s-a născut un Mântuitor”
Luca 2:11
Întregul scop al „Crăciunului” a fost de a oferi lumii un Mântuitor astfel că „oricine crede în el să nu piară, ci să aibă viața veșnică” (1). Când primii Creștini au spus rugăciunea Domnului, ei știau că cea mai mare dorință a lui Dumnezeu este că: „Dumnezeu, Mântuitorul nostru, care doreşte ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vină la cunoaşterea adevărului” (2).

Atunci când aștept să fie făcută voia lui Dumnezeu, pentru mine este o provocare, pentru că știu deja care este voia Lui. Ar fi mai simplu dacă nu aș ști, și aș putea întreba care este aceasta. Nu pot să-I cer să salveze lumea, pentru că El a făcut-o deja. Provocarea este că atât de mulți oameni din lume nu cunosc acest adevăr. Când cunosc voia lui Dumnezeu și că El a făcut deja partea Lui, eu sunt cel mai aproape de a face ceva cu ceea ce cunosc. În ajunul sărbătorilor de iarnă, când mă rog: „Facă-se voia ta!” este foarte probabil că soluția să fie găsită în

„Mana” pentru astăzi:

Uneori am cheia către răspunsul la o rugăciune din inima mea.
-----------------------------------------
(1) Ioan 3:16b
(2) 1 Timotei 2:4

Ingen kommentarer: