lørdag 8. desember 2018

Ce aștept?

Întrebarea este relevantă în orice moment, iar în perioada Adventului primește o atenție sporită din partea mea. Cuvântul este împrumutat din limba latină (1) și descrie un moment când ceva vine sau apare pentru prima dată. Este un timp când Creștinii se concentrează asupra venirii lui Hristos. În mod tradițional, acest lucru va fi legat de sărbătoarea primei Sale sosiri în combinație cu așteptarea celei de-a doua veniri.

Desigur, atenția mea este concentrată și pe acest lucru; cu toate acestea, în acest articol și următoarele reflecții din Advent voi împărtăși ce doresc să văd. Dorința este exprimată în rugăciunea Domnului:

„vie Împărăţia Ta”
Matei 6:10
Într-un timp în care „împărățiile” de pe acest pământ din nou se confruntă cu o creștere a naționalismului care rezultă în dușmănie, legi marțiale, încălcări de acorduri și tratate; când drepturile omului sunt puternic atacate și sfințenia vieții pare să fie doar un concept uitat, când războaiele și embargourile duc la înfometarea extremă a copiilor, practic până la moarte; în așa momente eu nu doar mă rog, ci și strig: „Tatăl nostru, vie Împărăția Ta!”

Când Regele regilor stătea în fața lui Pilat, el a venit cu această declarație:

„Împărăţia Mea nu este din lumea aceasta. Dacă Împărăţia Mea ar fi din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar lupta ca să nu fiu dat pe mâna iudeilor; Dar Împărăţia Mea nu este de aici.”
Ioan 18:36
Și voi, și eu reprezentăm această împărăție. Misiunea noastră a tuturor este legată de împărăția dată. Și, în realitate, ea este deja aici:
„Împărăţia lui Dumnezeu nu vine în aşa fel încât să fie observată şi nici nu se va zice: „Iat-o aici!” sau „Iat-o acolo!”, pentru că Împărăţia lui Dumnezeu este în mijlocul vostru!“
Luca 17:20-21
Așa că atunci când mă rog „vie împărăția Ta”, îmi dau seama că

„mana” pentru astăzi este:

Împărăția lui Dumnezeu este în mijlocul nostru.
Aștept și doresc să văd cât mai multe din efectele Sale.
-------------------------------------
(1) Latină = Adventus

Ingen kommentarer: