onsdag 17. oktober 2018

Fra kriminell til frelsesoffiser

I morgen tidlig reiser vi til Georgia for å gi Herren ære for alt han har gjort gjennom Frelsesarmeen siden arbeidet startet der for 25 år siden. 
Dette sto i Krigsropet # 42: 
I forbindelse med 25-årsjubileet for Frelsesarmeen i Georgia, har Frelsesarmeens internasjonale hovedkvarter gitt ut den første av en serie kortfilmer om arbeidet i landet. Først ut er den sterke historien til løytnant Temo. Han forteller om tiden som gjengmedlem i Tblisis gater. Livet som kriminell ga ham venner på gata og en følelse av makt. Men han var også sint, og søkte ofte Gud. Livet snudde da han rett før han ble fengslet, møtte kona Nino. De giftet seg mens han satt fengslet. «Hun fastet og ba for meg - mye», forteller han. Og hun fikk bønnesvar. Temo ble kristen, og begynte å gå i Frelsesarmeen da han kom ut av fengselet. Ekteparet ble begge soldater, og bestemte seg samtidig for å bli offiserer. Nå har de begynt fengselstjeneste i det samme fengselet som Temo engang var innsatt i, det beryktede Fengsel nr 8 i Gldani-distriktet i Tbilisi. Filmen kan du se blant annet på Vimeo: vimeo.com/salvationarmyihq/temo 
Så langt Krigsropet. Jeg kan tilføye at dersom du møter Temo vil du legge merke til at han blant annet har en del tatoveringer. En av dem er et Frelsesarmeskjold som skjuler et ‘hakekors’ ('swastika') fra hans tidligere liv. 

Takk for at du vil være med å be for helgen i Georgia. Det er kamp. Tillatelser som ble gitt til å marsjere og henge opp bannere i byen er blitt trukket tilbake, men sammen med salvasjonistene der kommer vi til å være godt synlige likevel. Vi representerer et livsforvandlende evangelium – og ‘det er farlig det’.

Ingen kommentarer: