lørdag 20. oktober 2018

Один Господь!

Коли ми з вами отримали поклик, на який відповіли "Так!", ми тим самим

відповіли " Так!" "одному тілу", "одному духу" та "одній надії". Проте збереження єдності Духа в союзі миру також передбачає визнання того факту, що існує лиш "один Господь". Павло вважав своїм обов'язком нагадати своїм читачам про те, щоб усякий язик визнав, що Ісус Христос є Господь (1).

Якщо ми віддаємо себе одному Господу, то логічним наслідком цього стає єдність. Хоча Павло відкрито не пише про це. Я відчуваю, що це "написано" між рядків. Я часто наводив ось такий простий приклад:

Якщо Ісус перебуває в центрі і я хочу наблизитись якомога ближче до цього центру, тим самим я наближаюсь до всіх Його послідовників, які мають те саме бажання. З огляду на це, цікаво чи може відсутність єдності між християнами бути ознакою того, що Ісус вже перестав бути одним й єдиним Господом?
Що стосується "інших" панів, поняття " пан" я не обмежую, наприклад, поняттям Мамони (2) або "паном", який володарює, викликаючи нездорову залежність – таким "паном" просто на просто можу бути я сам, тому що я можу стати центром своєї уваги й вчиняти "по-своєму". В мене є схильність брати контроль над своїм життям у свої руки. Інколи це навіть може здаватися більш надійним і передбачуваним, ніж віддавати контроль одному й єдиному Господу, і дозволяти Йому вести мене туди, куди забажає.

Я вірю, що Ісус настільки зосереджений на єдності, що хоче, аби я віддав те, що за моєю думкою є моїм безперечним правом, аби не порушувалася єдність з іншими віруючими. Це не так важко, коли я згадую пережиту на власному досвіді істину, що "тим, які люблять Бога, усе співдіє на добро" (3)

'Манна' на сьогодні:

Якщо Ісус не є моїм єдиним Господом, то я втрачу імпульс у своєму покликанні.
-------------------------------------
(1) Фил. 2:11
(2) “Ніхто не може двом панам служити: Бо або одного зненавидить, а другого буде любити, або триматиметься одного, а того знехтує. Не можете Богові служити – і мамоні. Від Матвія 6:24
(3) Рим. 8:28

Ingen kommentarer: