søndag 30. april 2017

Hvor skal jeg begynne? – en tid for alt *

ENGLISH
Da Jesus presiserte oppdraget for disiplene om å forkynne omvendelse og tilgivelse fra syndene, er jeg overbevist om at beskjeden ‘for alle folkeslag’ må ha virket overveldende på den lille flokken. Heldigvis fortsatte han:
i hans navn skal omvendelse og tilgivelse for syndene forkynnes for alle folkeslag; dere skal begynne i Jerusalem. Lukas 24:47
Jeg tror det handler om å begynne der jeg er. For noen år siden kom det en glimrende bok om evangelisering med tittelen: «Der du er!». Disiplene vandret litt i ukene mellom påske og pinse, men de fikk beskjed om at utgangspunktet er Jerusalem, og derfra handlet alt om ‘der du er’

I dag er jeg i Ialoveni. Det er det første møtet i det nye bygget. Korpslederen har bedt meg om å tale om temaet: "Jeg er døren" som en del av en serie de holder på med. 


Heldigvis har det nye bygget dør. Det er noe vi tar for gitt. Symbolikken med døren er veldig sterk. Når Jesus sier at han er døren, betyr det at det er mulig å gå inn og bli en del av ham. Den samme Jesus sier at han står for døren og banker, slik at han komme inn til meg og bli en del av meg. 

i det nye lokalet i Ialoveni er både inngang og utgang. For at vi skal være vitner der vi er. Jeg gleder meg til å forkynne dette i dag.

Dagens ‘manna’:

Hver dag begynner jeg der jeg er, og i dag er det Ialoveni
----------------------------------------
* 'en tid for alt' er knyttet til Bibelens undervisning om at "Alt har sin tid" - Fork 3
Denne serien handler om undervisningen i tiden mellom påske og pinse.

Ingen kommentarer: