torsdag 10. mars 2016

Er jeg på telttur i verden?

Dersom jeg forfølger setningen: «Som Kristus er, slik er vi i denne verden» som avsluttet refleksjonen i går, er konsekvensen at jeg bor i verden på samme måte som Jesus bodde i verden. Jeg har allerede konkludert med at han «teltet iblant oss» (1). Det er en veldig spennende tanke.

Jeg 'telter' i en kropp. Teltet er mobilt. Det vil si at Guds tabernakel er tilstede der jeg, slik som Jesus er (2), i denne verden. Det betyr også at Guds rike er kommet der hvor jeg til enhver tid befinner meg. I samtalen Jesus hadde med Nikodemus om det å bli født påny, sa han noe som det tok mange år før jeg skjønte rekkevidden av:

«Vinden blåser dit den vil, du hører den suser, men du vet ikke hvor den kommer fra, og hvor den farer hen. Slik er det med hver den som er født av Ånden.»
Joh 3:8
Lenge tenkte jeg at dette verset fortalte mye om Ånden. Det er egentlig ikke feil, for Den hellige ånd er som vinden (3), men Jesus sier at det også gjelder den som er født av Ånden. Tanken om at vi skal være i bevegelse slik at Guds rike kommer nær overalt, passer med det som skjedde da Jesus vandret på jorden for 2000 år siden, og det passer for Jesus som vandrer på jorden i dag.

Det betyr ikke at alle skal bevege seg over et stort geografisk området, men at jeg skal være ledet av Den hellige ånd som har tatt bolig i min kropp, i mitt tabernakel. Det er noe som kan skje hele tiden. Som oftest trenger det ikke planlegges.

Da kan jeg også lettere forstå rekkevidden av profetien:

Lag større plass i teltet ditt, spenn teltdukene ut, spar ikke på dem, gjør snorene lange, slå pluggene fast! For til høyre og til venstre skal du bre deg ut.
Jes 54:2-3a
Det var et lite og svært begrenset «Gudsfolk» som mottok denne profetien. Den får sin oppfyllelse ved at Messias, Jesus Kristus, telter i sin kropp over hele verden. Det handler bare om å være bevisst på at som Kristus er, slik er jeg i denne verden. 

Dagens ‘manna’:

Livet er en spennende telttur!
---------------------------------
(1) For sammenhengens skyld, er det en fordel å ha lest: «Når et verb 'slår seg ned'»
(2) NB - jeg er veldig bevisst på å bruke presens!
(3) Se refleksjonen: «Vind - et tegn på Den hellige ånd»
(4) Joda, vi har teltet i denne verden fysisk også, selv om det ikke har vært ofte. Dette er fra Rondane i 1995.
Dette innlegget er en del av serien "Troens grammatikk" 

Ingen kommentarer: