torsdag 20. februar 2014

Kun én igjen

«Six down, five to go!» sa General Eva Burrows da jeg var hennes privatsjåfør under kongressen i 1991. Hun refererte til antallet prekeoppdrag i løpet av fem hektiske sommerdager. Jeg har aldri tvilt på at Eva Burrows elsket det hun holdt på med, men jeg tipper likevel at det var en god følelse når det kom så langt at hun kunne si: «Kun én igjen!»

Jeg fikk ikke sagt det til henne, men jeg har sagt det til flere som har vært gjennom en maraton av forkynnelse: «Vel gjort – du gode og tro tjener!». Jeg tror det hadde vært godt for henne å høre det!

En fallen kvinne hadde sikkert også tellet ned til det var kun én igjen:
Til slutt var Jesus alene igjen, og kvinnen sto foran ham. Joh 8:9b
Hvilke tanker for gjennom hodet hennes?

Jeg regner med at det gikk et rykte om at Jesus hadde påberopt seg enhet med Gud og at kvinnen visste dette. Dersom det var sant, var han uten synd, og da kunne han kaste den steinen som ingen av de skriftlærde vågde å kaste.

Skulle han gjøre det helt alene?

Ja, det var akkurat det Jesus skulle gjøre. Han skulle gjøre det helt alene. Det ingen andre kunne gjøre, det gjorde han også i møtet med den falne kvinne. Han tok hennes plass, slik han tok Eva Burrows plass og min – mer om det i morgen!
Dagens ‘manna’:
Jesus alene er nok!
--------------------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: