onsdag 2. oktober 2013

Mer tro?

Det er både veldig interessant og til en viss grad komplisert å lese dagens vers:
Faren skjønte at det (underet) var skjedd akkurat da Jesus sa til ham: «Sønnen din lever.» Og han og hele hans hus kom til tro.Joh 4:53
Det er interessant fordi det står at embetsmannen og hele hans hus ”kom til tro” da han forsto at underet skjedde på Jesu ord. Det er komplisert på grunn av at jeg allerede har lest at mannen ”trodde det ordet Jesus sa til ham” (v 50). Har underet hatt innvirkning på hans tro? I så fall rammes han av Jesu bebreidelse ”Uten at dere ser tegn og under, tror dere ikke” (v 48).

Jeg velger å tolke at embetsmannen fikk bekreftet troen sin, og at dette førte til at også hele hans hus – inkludert tjenerne, kom til tro. Dette er et veldig viktig poeng for Johannes. Troen hviler på Jesu ord – og en slik tro vil bli bekreftet: ”Se jeg deg ikke at hvis du tror, skal du se Guds herlighet?” (Joh 11:40). Da er det ikke spørsmål om mer tro, men at den tro jeg har blir bekreftet. Det kan skje på et øyeblikk - og det kan ta mer veldig mange år. Jeg har opplevd begge deler, og derfor hviler jeg også når ting ikke bekreftes umiddelbart.

Dagens ’manna’:
Troen er grunnlagt på Jesu ord. 
---------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: