mandag 17. desember 2012

Vekst gjennom fristelser.

Det finnes alltid en utvei!
Slik begynner Warren kapittelet som handler om fristelse. Av og til kan en fristelse være så sterk at det å ikke falle i den synes umulig – men det er Satans løgn! Det finnes noen gode råd:
  • Flytt oppmerksomheten til noe annet
Metoden er vanlig innenfor atferdsterapien. Mange sliter med inntak av usunn mat, alkohol, pornografi, destruktive tanker og så videre. Når jeg merker at jeg er på vei inn i et nedbrytende vanemønster, er det en hjelp å være i forkant: Hvilken alternativ handling velger jeg neste gang fristelsen kommer?
  • Snakk med en Gudfryktig venn eller en støttegruppe
Det er bedre å være to enn én; … For om de faller, kan den ene hjelpe den andre opp. Men stakkars den som er alene! Faller han, er det ingen som kan reise ham opp.
Fork 4:9-10
  • Stå djevelen imot!
For meg er det mye lettere å takle en fristelse dersom jeg forstår hvem som står bak. Det er viktigere å behandle årsak enn symptom. Det er f. eks. lite lurt å reparere med medisin dersom jeg blir syk av noe jeg spiser. Det er nytteløst å diskutere med djevelen – han har mange tusen års erfaring med å samle argumenter.
Men stå djevelen imot, så skal han flykte fra dere.
Jak 4:8
  • Innse din sårbarhet
Jeg kan ikke klare dette uten Guds hjelp!
Salig er det mennesket som holder ut i fristelser. For når han har stått sin prøve, skal han få livets seierskrans, som Gud har lovet dem som elsker ham.
Jak 1:12
Dagens ’manna’
Hjelp meg gjennom fristelse!
--------------------------------------------------
Refleksjonen bygger på Rick Warrens: "Målrettet liv"- dag 26 av 40 (14 dager igjen av 2012)

Ingen kommentarer: