mandag 5. november 2012

Utholdenhet

Jeg har brukt ”Utholdenhet” som overskrift flere ganger her på bloggen. For noen kan ordet bli forbundet med noe som er slitsomt, men jeg forbinder det med å få gode vaner for å oppnå noe godt. 

I dag er det 35 år siden Magna og jeg ringforlovet oss. Det er 35 års positiv utholdenhet. I fellesskap og hver for oss, har det handlet om å finne vaner som ivaretar det gode som vi har sammen. Jeg gledet meg da jeg hentet henne på bussen da hun kom på besøk fra Bergen til Vik i Sogn for 35 år siden, og jeg gledet meg kanskje enda mer da jeg hentet henne på bussen da hun kom hjem sist lørdags kveld etter to uker i Kongo.

Utholdenhet er egentlig det motsatte av slit. Det er et tegn på at det er opparbeidet rutiner som bevarer behovet for balanse mellom arbeid og hvile, mellom å gi og ta imot, mellom å yte og nyte. For dersom jeg tar imot dagens oppfordring:

Våk og hold ut i bønn for alle de hellige
Ef 6:18c
betyr det at jeg både blir ”giver og mottaker” i et globalt bønnefellesskap. Jeg nyter godt av at det er noen som ber for meg, og jeg ønsker å yte inn i et slikt fellesskap med min bønn. Det handler først og fremst om finne gode vaner. En god vane er ikke noe som tapper, men som gir energi.

Dagens ’manna’:
Jeg er med i et globalt bønnefellesskap!

1 kommentar:

Magna sa...

Gratulerer med dagen! Takk for at du har holdt ut i 35 år, kjære! Det har vært en stor glede fra min side,ingen plikt eller byrde, og det er også en glede å holde ut i bønn. Vi er med i et stort bønnefellesskap!