tirsdag 6. november 2012

…også for meg.

Overskriften er ”dagens vers” – det vil si: det er bare starten på Ef 6:19, men de tre ordene er veldig viktige. Jeg betrakter Paulus som en som virkelig hadde fått se inn i og grepet evangeliets mysterium. Likevel innser han at han trenger forbønn. For et halvt år siden avsluttet jeg studiet av Hebreerbrevet. Også hebreerforkynneren, med all sin innsikt, avsluttet brevet med å be om forbønn.

Jeg kjenner en enorm takknemlighet for dem som ber for meg. Det handler både om dem som ber for de hellige generelt (se gårsdagens refleksjon), men i særdeleshet dem som ber for meg ved navn. 


Ofte er det slik at forbønn mobiliseres i kriser, men forbønn virker også forebyggende. Dessuten vil jeg så lenge jeg lever her på jorden ha et åndelig utviklingspotensial. Jeg har dristet meg til ei lita liste. Be om at jeg skal:
* være mer lik Jesus
* være mer lydhør for Guds stemme
* være mer lydig når jeg hører den
* være modigere når jeg vet at det jeg sier ikke er populært
* være en ren kanal for Guds kraft
* være tro mot Guds vilje
* være beskyttet i åndskampen
Listen kan gjøres mye lengre – og kanskje du identifiserer deg med den og gjør den til din? Jeg lover at jeg i dag skal be om akkurat dette for dem som leser bloggen. I morgen skal vi se nærmere på Paulus sitt konkrete bønnemne.

Dagens ’manna’:

Det er noen som ber for meg – halleluja!

Ingen kommentarer: